Wednesday, June 15, 2011

[Operation Malaysia] :ANONYMOUS ancam hack web malaysia.gov

Posted by LyA SaFaR at 8:52 AM
CERITA BARU YANG SEMUA DAH UPDATE DAN TAHU DAN AKU PUN DAH TAHU PASAL NI.PASAL SEKUMPULAN HACKER YANG MENGGELARKAN DIRI MEREKA ANONYMOUS [mcm biasa kita panggil cik anon..hehheh..bukan cik anon yg itu ye kawan2]....


"Anonymous berkata, mereka akan menyerang pada pukul 7.30 malam GMT, 15/6/2011 Rabu (3.30 pagi, waktu Malaysia Khamis 16/6/2011) dengan menamakannya sebagai ‘Operasi Malaysia’. Ancaman itu diposkan dalam bentuk grafik melalui http://i.imgur.com/PTFWh.png itu, bukan palsu dan CyberSecurity telah bersiap sedia berdepan tindakan penggodam terbabit secara serius" INFO 

Perkara ni mungkin tercetus bila gara-gara SKMM menyekat beberapa laman web free downloader dan Antara laman-laman yang disekat itu, termasuk:ThePirateBay.org
  • MegaUpload.com
  • FileServe.com
  • DepositFiles.com
  • FilesTube.com
  • Warez-BB.org
  • Movie2k.to
  • MegaVideo.com
  • PutLocker.com
  • DuckLoad.com

Kita tengoklah bila masanya sampai nanti apa yang akan berlaku...malam tadi pun dah kua kat buletin utama berita pasal ini....hope kerajaan amil tindakan yang sewajarnya la ye...ada juga beberapa komen yang Lya bc video2 yang Anonymous post tu bukan kerana semata-mata untuk Operasi Malaysia..tapi mungkin kerana alasan berikutan beberapa rakan-rakan mereka dah start kena tahan di beberapa negara...INFO...Macam-macam...fuhh.

Ok lah...Lya nak mengemas  umah jap...nak mop satu umah ni..kusut2...huh

0 comments:

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review