Wednesday, June 15, 2011

Review : Photographer - NaserIbrahim

Posted by LyA SaFaR at 9:11 AM
Kali ni Lya terasa nak review beberapa blog dan laman web photographer yang mungkin baru dan lama..malah hasil yang tidak kurang hebatnya....

Kenapa kena ada photographer?
Sebab mereka akan sedaya upaya merakamkan setiap detik indah dalam majlis perkahwinan kita...bukan sahaja majlis perkahwinan..tapi setiap majlis...mereka antara orang yang terpenting, malah sebelum berita dipaparkan di suratkhabar mereka adalah antara orang pertama yang dapat melihat sendiri kejadian yang berlaku dan merakamkannya untuk tatapan anda...Pentingkan kerja mereka..

Kenapa mahal?
Dah kalau nak yang terbaik...tapi mahu yang termurah..mcm mana dik..hehhe...berpada lah ye...kerja mereka bukan semudah yang disangka...bukan sekadar petik dan biar sahaja...kalau macam itu anggapan anda terhadap kerja mereka..lebih anda suruh adik anda je yang ambil gambar..puas hati...ahahha...

Lya mengenali beliau sebagai En.Naser semasa praktikal di library UTHM...seorang yang baik..ramah dan mudah untuk memberikan kerjasama..masa tu Lya tahu sikit2 je yang beliau seorang photog..tapi  baru2 ni baru beliau kelihatan menyerlah dipandangan mata Lya dengan memaparkan hasil gambar yang beliau ambil...not bad woo...

"My name is Mohd Khairul Naser Bin Ibrahim and knownly as Naseribrahim. I am interested to capture moments, and history of life especially wedding. Jump into photography line as a hobby in 2007. I have started my first photography assignment in early 2008 at a wedding event in my wife hometown. It was really bad for me. After several years in the industry, learning, observe and training, now, I captured mostly wedding events, corporate shots, annual dinner, sporting events, and portraiture shots. I also enjoyed taking journalists kind of images, and always try to create my pictures into photojournalist style.

Now as photographer as my part time and librarian as my main job, i try make both of them related and hope someday i will open my own photography library.
 
"





If berminat dengan hasil kerja beliau...ley lah contact k :

NaserIbrahim Photography
+ 6 0 1 9 7 7 0 3 0 6 6
 official website | http://naseribrahimphotography.blogspot.com
email address | i.naseribrahim@yahoo.com | i.naseribrahim@gmail.com
my ex-blog | http://cakerawala.fotopages.com
personal | http://facebook.com/i.naseribrahim

1 comments:

naseribrahim said...

thanks lya for the free promotion...terharu tengok ada orang promote untuk kita... :D

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review