Wednesday, June 4, 2014

FANTABULOUS SKINCARE YANG TERBUKTI BERKESAN

Posted by LyA SaFaR at 11:53 AM





Cara kerja FANTABULOUS SKINCARE

Pada dasarnya, kulit wajah kita sama dengan kulit bagian tubuh kita yang tertutup. Namun, disebabkan oleh pencemaran sinar matahari dan debu, maka kulit wajah kita akan menjadi lebih gelap dari kulit tubuh d bahagian lain. So here it is, FB SKINCARE bekerja untuk mengembalikan warna kulit tersebut seperti warna kulit tubuh yang tertutup SEKALIGUS membuatkan kulit WAJAH putih sekata dan cerah berseri tanpa SEBARANG tompok2 hitam. Selain itu, FB SKINCARE juga memberikan efek segar dan anti kedut disebabkan oleh kandungan vitamin yg ada padanya.

Perlu pakai sampai bila2 atau tidak?


Jika sudah habis tempoh perawatan ( 21 HARI ), ANDA INGIN BERHENTI DARI TERUS MENGGUNAKAN FB SKINCARE? JAWAPANNYA : BOLEH.. tp rugilah. Kalau ANDA sudah tidak menggunakannya lagi, kulit wajah akan terus kena matahari, debu dan pencemaran, so, lama2 klo tak dijaga ia boleh kembali ke keadaan sebelum perawatan. Kenapa? Kerana, kulit yg terawat dan tak terawat, pasti berbeza kan? Sama seperti pakaian, dicuci dan tak dicuci, pasti berbeza. Hasil Maksimal perawatan terlihat setelah habis tempoh masa perawatan 1 bulan, namun efek cerah dari pemakaian FB SKINCARE sudah boleh dilihat pada minggu KEDUA pemakaian.

**tetapi harus diingatkan,kesan terhadap kulit seseorang itu berbeza..DONT expect kulit kita akan dpt kesan cepat spt org lain..kesan, tindakbalas, CARA KERJA semua nya bergantung kpd kulit.ada yg cpt,ada yg lmbt. Ada yang peeling da nada yang xpeeling..yg penting kena byk sabar oke? ingat,,ingat,,ingat...ingat...tempoh perawatan FB SKINCARE adalah 21 HARI HINGGA SATU BULAN yer semua,,so dlm tempoh sebulan tu uolls jgn expect kulit muka akan tingggg jd cantik terus..no no no..tak dinafikan ada yg dpt kulit cantik less than a month tp kulit kita berbeza kan? klo kulit remaja yg halus tu mungkin amik masa x sampai sebulan.tp klo kulit kita yg dah lama ni sure akan amik masa yg lama sedikit.mcm saya dulu i took almost 2 - 5 months tau utk dptkan kesan cerah n kulit licin..so remember guys,,dlm tempoh sebulan ni kulit kita akan mengalami tempoh perawatan and kulit muka kita akan mengalami mcm2 tindakbalas..ingt,,nk cantik bukan senang..huhu..apa tindakbalas yg biasa dialami?baca di bawah:

Reaksi/Tindakbalas


ianya normal kalau uolls rasa gatal, dan kulit agak merah, dan terasa kering, panas . pedih. Kenapa? kerana pada waktu itu kulit sedang melalui proses penggantian dari sel kulit yg lama dengan sel kulit yang baru. nak cantik,,nak kulit gebus lembut licin flawless,,haruslah kena byk sbr sbb prosesnya mmg mencabar.ye dak?hihi

Kulit terkelupas halus, ini merupakan pengangkatan sel kulit yg lama (mati). pengelupasan ini kita sebut pengikisan, proses ini bkn berlaku dgn cepat tau.bkn sehari dua hari pakai terus peeling.tak takk it really takes time..mmg kesan fb skincare sgt2 lambat dan berperingkat-peringkat tp biar lambat asalkan selamat.betol x? dan memerlukan waktu yang agak lama (boleh sampai 1 bulan atau lebih,in my case). penggelupasan ni penting tau,,klo x mcmana kulit baru nk keluar gantikan kulit lama yg kusam/bermasalah tu kan.dan jgn risau,,penggelupasan FB SKINCARE halus,sakit JE pun guys..rasa mcm buang daki je,xde org perasan pun sbb mmg x nampak :)… TAPIIIIIIIII ADA JUGAK YANG ADA RASA SAKIT .. Dr pengalaman iolss menjual FBS ni ada yang tak kelupas, ada yang kelupas banyak, ada yang kelupas sikit, ADA yang merah2 jer muka, ada yang sakit, ada yang sebam ada yang kusam.. Jadi kesimpulan disini kesan pemakaian FBS ini kepada individu adalah tidak sama… masing2 punya kulit so masing2 punya rasa ikut skin type…. maklumlah kulit xsama..

paling femes; muncul jerawat, merupakan proses detoksifikasi atau pengangkatan racun yg terdapat pada jaringan kulit disebabkan oleh pemakaian kosmetik, pencemaran atau pun zat2 kimia lain yang sudah mendap lama di dalam jaringan kulit. jadi jangan risau tau uolls kalau naik jerawat tu..nanti akan hilang balik..oke? yg penting jgn picit2 atau usik..let it be biarkan ia..nti ia akan kering dgn sendirinya tau..

Efeknya terhadap matahari


Untuk awal perawatan, tidak dibolehkan terkena sinar matahari direct terlalu lama. Jika pekerjaan menuntut untuk di lapangan, disarankan memakai topi dengan pelindung, sehingga wajah terlindung, kenapa?sbb saat itu, kulit wajah kita sedang tipis dan sensitif diakibatkan penggantian sel kulit lama dgn yg baru.Namun jika masa perawatan telah selesai, boleh jerr jika terkena matahari lebih lama pun.hehe (tp klo boleh takyah ler kan.hehe)

Pemakaian Bedak atau kosmetik( tempoh pantang )


Untuk pemakaian awal masa perawatan (4minggu pertama) disarankan untuk tidak memakai bedak atau kosmetik lain, coz saat itu kulit kita sgt2 sensitif dan dikhautiri akan bercampur dan dicemari oleh bahan kimia atau dengan bahan2 lain yg terdapat pada bedak ataupun kosmetik. dan kalau pakai jugak,,akan mengganggu proses perawatan dan kesannya akan sedikit lambat dr biasa.. Sabar uolls,,lps tempoh perawatan,dah gebus gebas bolehlah

0 comments:

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review