Tuesday, June 3, 2014

FEELVOUGE FOUNDATION- MAKIN BERPELUH MAKIN GLOWING??

Posted by LyA SaFaR at 8:34 AM
Sedikit tips mekap from Kak Nab (Pengasas)

1-basahkan span yg jenis serap air.kalau jenis x serap air jgn guna.then perah air tu.
2-calit feelvogue supercover foundation dgn jari ke tulang pipi,dahi,dagu,hidung,atas kelopak mata sikit.
3-span yg dah dibasahkan tadi kita guna utk blend dan sapu rata feelvogue.teknik tangan jgn keras sgt...kena blend sekata and menutup semua cela(feelvogue lengkap dgn concealer)
4-jika suka boleh layang2 pakai compact powder yg sesuai.
5-mula sikat bulu kening dan lukis kening.
6-pakai eyeshadow pearl or white as base.di bawah kening kena highlight sikit ya.then yana suggest try colour eyeshadow lembut seperti krim,gold,koko lembut di sekitar kelopak mata.
7-pastikan blend kedua2 kelopak mata dgn sekata.jgn over.then ambik dark colour and cth paling safe adalah dark brown dap dap di hujung kelopak mata.
8-eyeliner black.tarik sikit hujung mata.and pakai..lebih mudah.
9-pakai eyeliner putih di bawah mata utk kesan big eyes and utk mata nampak fresh even tgh letih.
10.bagi mata besar pastikan pakai eyeliner jenis pensel(colour black) di bawah mata bukan separuh ye sebab kalau u all pakai separuh je akan nampak mata macam pelik..jgn juga pakai full akan nampak over..so pakai agak2 hamoir ke penghujung.bagi yg mata kecik boleh pakai full.
11-pakai mascara
12-sapu blusher ke tulang pipi.lebihan blusher yg dah puas sapu kat tulang pipi menuju ke telinga bolehlah guna utk dap dap sapu ke dagu sikit.
13-lipstick and lip gloss.kalau mata dah heavy jgn pakai kaler lipstick yg terang.
14-tunggu pecah peluh make up memang akan betoi2 glowing dengan feelvogue supercover foundation




harga

RM 69.90 (SM)
RM 75.00 (SS)

whatsapp : 019-8614724
FB : https://www.facebook.com/lya.safar

0 comments:

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review