Friday, April 8, 2011

Jom Mengumpat

Posted by LyA SaFaR at 10:52 AM
hahhaha...suka suki je ko lya nak mengajak orang mengumpat...huhuhu.ok isu mengumpat...sape suka mengumpat sila angkat tgn mcm ni...soley..soley...soleyley..hahahah....dah2 jangan nk mangarut...hik...ok malam tadi lya ada attend meeting org kampung untuk majlis Lya...yer lah dah tak lama lagi kan..so kena lah ada meeting...ok..tp agendanya meeting untuk tmpat lya dan meeting lain juga...Lya dah agak aper bendanya tp diam lagi...lalalalala....


ok lepas meeting pasal majlis lya...bla..bla..bla..makan...nyum..nyum...nyum..diorg pon sambung...masing2 ada yg meluahkan perasaan masing2...mcm2..tp malas nk amik port...dah malam...so lya minta diri utk balik..



nak dijadikan satu citer...ada sorang pakcik x dtg...so lya tnya isteri dia nape dtg..sebabnya dia malas nk dengar org mengumpat..tadaaaa.org mengumpat??kan ke meeting...rupenyer2 diorg dr mesyuarat hr tu dok mengumpat org sana...org situ...malah aku pon jadi bahan.....aiyakkkk...


lya x tanyer diorg um[at pe pasal lya..makcik tu pon x suker mengumpat..cuma beritahu kenapa dia x nak p..lya faham..dia pon update kat lya jek...


kenapa yer orang suka mengumpat...kan dosa tu....pelik lah lya..kalau yg baik xper...kadang2 sampai tahap mereka2 cerita...dah org yg dengar ingat benda tu betul ...ok...macam ada sekali ..lya TERpengsan kat majlis kenduri...tak pasti kenapa...dah p klinik doktor kata ok...mungkin lya letih n x cukup rest..tu jek...tapi....lalalala...satu kampung dok kecoh kata 'ntah2 mengandung tak'...amboiiiiiii baikkkk punyer...tp lya x melenting...lya x buat...n lya ok...naper nk marah kan....hahhaha....pada lya...'ok...ko ada anak perempuan...ko akan rasa kalau itu terjadi pada anak ko..silap2...betol anak ko yg TERmengandung..hahahhah'..ha saper nak jawab????lebih baik mulut tu bawa2 berzikir...dapat pahalanya...terhindar pula dr dosa2 kering...


satu lagi masa lya menjadi pengerusi majlis..ehhhh ada juga mulut yg bersuara...kata mcm2 pasal lya...saya tahu itu ye makcik...nape x ckp depan lya jika ada kekurangan..atau lebih baik mak cik dtg pada saya...'lya...baik makcik yg jadi MC'..ha kn lebih bagus mcm tu...bila di beri microfon..x nak pulak..lari2 lagi..tp alau kat belakang...wahhhh kamu la raja..pemaisuri..jgn mcm tu..t org marah..saya x marah..malah saya cube sebaik mungkin melaksanakan tugas yg diberi..apa kata pas ni makcik jadi MC...jgn lari okeh...heehe


pesanan lya hari ni...jgn banyak cakap..kejenya hampeh...jangan sibuk mengata kekurangan org...dekat awak mnimbun kelemahan....jangan mengeluh bila diberikan tugas ..kerana terdapat hikmah dr apa yg kita lakukan...setiap kali buat keje...lakukan kerana Allah...Allah beri rezeki dan peluang pada kamu...setiap masa dan hari kena bersyukur...itu nikmat...Allah boleh tarik bila2 masa yang Dia mahu...tiada yg kekal melainNya...jangan suka salah faham ckp org....dengar dulu..kaji..siasat...tenang2..nnt org ckp lain..ko fhm lain...pas tu bergaduh....hahhaha....manusia....tiada yang sempurna.....


RENUNG2 KAN..SELAMAT BERAMAL...

2 comments:

akutetapaku.com said...

singgah bc n3 d sini...

singgah2 la disini
jom kite bergelanggang santai d sini..

http://akutetapaku85.blogspot.com/

nedskywalker said...

lelaki jarang mengumpat,haha

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review