Thursday, March 3, 2011

Tutorial : Link kan gambar ke URL

Posted by LyA SaFaR at 12:26 AM
ok..malam ni...sesajer nk wat tutorial walaupun org lain taw jek mcm maner nak buat...hahha..suka la lya nak wat juga..
ok..menda ni???kalau korang klik gambar kat atas tue.sure korang akan dapat p ke blog Lya yg 1 lagi..ha..tue yg lya nak tunjuk..macam maner nak buat...actually Lya wat khas utk kawan blogger Lya iaitu Jannah.
1. korang buat mcm biasa NEW POST...pastu korang UPLOAD la pic yang korang nk letak tue k...lepas korang dah dapat letak pic yang korang nk link kan tue...korang p klik yang ada nama LINK sebelah TEXT COLOR.

2.Lepas tue...nmpak tak pic kat bawah tu..akan ada kua dialog box tu HYPERLINK dekat bahagian URL korang letak lah URL yang korang nk link kan..mcm lya..lya link kan ke blog Lya yang satu lg SYURGACINTALYA


HA...dah siap dah..ley publish..n nak taw keberkesanannya..klik lah pic yang korang dh link kan tue..dia p x ke laman web yang korang nak kan..ok sayan2 sekalian..

p/s:tolong abaikan kualiti pic yan sengal malam ni...Lya x sempat nak edit betol2..Lya harap Jannah faham hendaknya..kalau x faham bagitaw Lya ye..

2 comments:

bumblepink said...

hehe... kalau nak tag nama mcm mana ek liya?? hehehe...

LyA SaFaR said...

sama jek caranya....heheh

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review