Wednesday, March 9, 2011

Terima Kasih Abang Ben Ashaari

Posted by LyA SaFaR at 8:24 PM
Cewah..entry menggediks lagi...ok..bukan menggedik..ni betul2 punyer berterima kasih...berterima kasih sangat pada entry abang ben hari ni..pasal tajuk MENGAPA BLOG AKU TIADA PEMBACA...sebagai seorang blogger, kita bukan je kena tahu pasal blogging semata2...tapi apa yang kita cuba sampaikan dan info2 yang macam mana yang pembaca nak..aku x lah frust sangat bila rasa macam blog aku x ada pembaca..sebab ramai juga kawan2 yang sudi jadi silent reader dan siap bagi taw..'aku baca blog ko hari ni' atau..'aku mmg silent reader blog ko'..sebab apa..sebab Lya rajin wat share kat fb lya sendiri..x da masa nk buat FB untuk blog..hahah...2 tahun yang lalu...Lya buat blog sebab suka2..tak tahu pun apa funtion sebenar berblog..bila orang tanya..Lya jawab..'suka-suka' je...tapi suka-suka yang macam mana kan..
Lepas tu...Lya tinggalkan blog macam tu jek..dekat setahun juga lah tinggal kan dia..sebab rasa macam sengal-sengal tak tahu nak menulis dan terus terang Lya cakap..Lya tak tahu pun jadi blogger kena rajin blogwalking dan tak tahu apa function blogwalking pon...hahahha...sengal juga kan...ala buat blog dulu pun sebab kawan-kawan suruh..kawan-kawan yang suruh buat pon dah x update blog...tengoklah blog Lya...list kawan-kawan tu...siap dah setahun tak update pun ada...heheh...macam Lya lah dulu..
Tapi tahun ni..entah nape mood nak berblogging datang balik..lepas join Sahabat Blogger dekat Facebook..semangat lagi bertambah-tambah.lagi-lagi bila tengok ramai kawan-kawan asyik update blog jek..hehehe...tapi kadang bermasalah pula pada Lya sebab tak tahu apa yang nak ditulis...nak diberitahu...so sentiasa la mencari ilmu dan wat sedikit research pasal apa yang pembaca nak baca...malah...kaji diri sendiri juga..apa yang akan buat Lya berhenti lama dalam satu-satu blog..kalau tak menarik..Lya akan blahhh macam tu jek..mungkin tu juga yang berlaku pada Lya tak...hahahaha
Ok..macam Lya...Lya akan berhenti lama pada blog2 yang cerita pasal macam mana nak jadi blogger yang berjaya..macam abang ben selalu tekan kan...cari ilmu dan rajinlah membaca...x ingat pada entry mana tp sangat ingat pada ayat itu...heheh...Lya suka pada gamabar yang cantik2 dan akan berhenti pada blog yang gambar yanggggg menarik gila...Lya bakal B2B..so blogger yang cerita pasal hal perkahwinan diorang paling menarik minat Lya...Lya suka make-up..so blog macam blog Maera dan lain-lain lagi akan jadi pilihan..sebab mata dia cantik..hahha.banyak lagi lah...ha sepatutnya Lya dan tahu apa yang Lya leh tulis...ley sampaikan..ye takk...ape pun Lya akan berusaha lagi untuk jadi blogger yang pandai..bukan hanya tahu menulis sahaja....hihih.....thank untuk entry ABANG BEN hari ni....cewahhh

1 comments:

Wan Adawiyah said...

good info bg saya blogger br;-)

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review