Friday, March 4, 2011

Semerah dan Sehalus Kulit Tomato

Posted by LyA SaFaR at 1:58 PM
ahaaa...saper kat sini x makan tomato....alolololo..rugi wo...baik korang makan start dari sekarang....tue lah korang xtaw ea khasiat buah tomato ni..meh lya citer ckit ea..yummy..yummy...
***************************
MENYEJUKKAN KULIT MUKA
Bila balik dari honeymoon...biasa ramai suker p hneymoon kat pantai kan..pas tu..alamakkkk sun burn!!!oh no!!!ok2 mcm ni k...korang hancurkan buah tomato n campukan dengan yogurt asli...lepas tu sapukan kat muka biarkan 20 minit mcm tu lah ea..then bilas muka korang dengan air suam. Hasilnya!!!wajah kita kan kembali halus mulus dan si dia pasti tergoda dengan senyuman korang n kulit muka yg halus mulus...hoyeh...

MENGECILKAN LIANG ROMA
caranya campurkan 1 sudu jus tomato segar dengan 2 hingga 3 titik jus limau...guna kapas sapu kat muka secara perlahan-lahan ok...Biarkan ia kering selama lebih kurang 15 minit pas tu bilas dengan air suam untuk mengecilkan ruang roma korang.Selepas tu..sapukan pelembap muka.kalau ley wat setiap hari x pon seminggu sekali jek..sampai time korang punyer wedding..mesti semua orang akan puji kehalusan kulit korang...hoyeeehh...
MEMBERSIHKAN KULIT MUKA
Dekat kedai memang banyak mask kan..tp ada cara lebih mudah n murah..macam ni caranya...korang amik tomato n hancurkan dengan avokado..lepas tu korang sapukan kat muka korang biarkan sampai lebih kurang 10 - 15 minit macam tue lah..kaedah ni..amatlah sesuai ngn kulit muka yang berminyak dan kering..

MERAWAT JERAWAT
perghhhh...memang rasa nak mengamuk biler ader jerawat kat muka kan..bangun2 tidooo..alamakkkk muncul la pulak jerwat ni..ok xper2...ni guna jek tomato..mcm ni caranya..korang aik tomato hancurkan pastu sapu kat muka..x yah campur apa2 pun xper kan.senang jek..ha pastu jgn buat sekali jek..buat byk kali..kulit cntik..jerawat pon hilang...hoyehhhh...
*********************
jangan ketinggalan buat tips2 ni taw...korang nak cantik kan..sampailah hari bahagia korang nanti.kan2....

4 comments:

nuruljannah sukhri said...

kena cuba ni..jerawat parah sgt dh ni

LyA SaFaR said...

hehehh...cuba jgn x cube..hope berkesan kat kamu..hi

LyA SaFaR said...

hehehh...cuba jgn x cube..hope berkesan kat kamu..hi

LyA SaFaR said...
This comment has been removed by the author.
 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review