Wednesday, March 16, 2011

Korang Percaya tak..CINTA PANDANG PERTAMA?

Posted by LyA SaFaR at 9:01 PM
Cinta Pertama

Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau disini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galanya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta..cinta pertama
Hadirlah cinta..cinta utama
Sayangi diri ini cinta...cinta pertama
Hati ini cinta...cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtera....

Cinta pertama by Far East

Korang percaya tak dengan cinta pertama???Lya??Lya x percaya...hahah...kenapa?sebab kita selalu akan dipertemukan dengan orang yang salah before kita jumpa dengan orang yang betul..biasanya lahhh...tu namanya dugaan...kan..kann..kan...baik korang ye kan cakap lya ni...hik2
  • Nak tahu satu cerita tak...ah..tak nak taw pun Lya akan cerita juga walaupun cerita ni macamm..ermm...boringggg jek...ahaksss...tapi Lya nak cerita juga...lalala...kisah seorang budak perempuan yang memang tak percaya gila dengan cinta pandang pertama...
  • Al-kisahnya...diz gurl masa sekolah memang ada je lah yang dok usik2 dia..dia pun layankan jek...nape?coz dia layan as a friend..kalau dak2 laki pk nak lebih2..nak cintan2..sorry...ayam masak kari...itik goyang kaki...hahahah....dan pernah juga try2 nak bercinta...hasilnya???cinta monyet..ahaksss....
  • Lepas sekolah...dia keje la sebagai pembantu dekat kantin sekolah rendah..ahakss...sementara la kata kan...uhhuuiii..rajin kan diz gurl..yezza...balik koje...halamakkkk ternampak diz boy...adoyyy...dak ni pakai minyak guna2 ke hape???sekali,diz gurl tangkap lentok seh...tak pernah bercinta..tetiba ternampak dak laki ni...dah jatuh hati??hoi2...tak kenal pun...ternampak jek kot...hahhah..laawak lah minah ni...sooo....lupakan jek niat ko tu okkk...
  • Esoknya...p keje...macam biasalah..tengah jaga kaunter...macam nampak kelibat mamat semalam...ah..angau kot...alamak!!!!betolll...sekali cikgu sandaran lak kat situ rupanya...adoyy...jantung berdegup kencang...xley blah...hari demi hari...diz gurl syok sendiri...kalau ternampak jek diz boy...terus p belakang...betulkan tudung..hahha lawak!!!!lepas tu???pk balik...hurmm apa kejadahnya nak suka pada dia..dia sape...aku sape??hurmm...lupa diri kejap....tp pendam jek perasaan...ader lak 1 ckgu veteran..suka cakap depan gurl tu yang dat boy bakal menantu dia...ah!!!damn....sakit hatii....menci2....
  • Satu hari...diz boy minta no tepon...diz gurl yg x suka bagi no ley bagi seh..power tak power boy ni...hahhaha...sengal sat...and diz boy call...ajak couple..then diz gurl dengan pantasnya..YES!!alamakkk....gilo diz gurl...weh2...ko x kenal dia la wehhhh....adoy...masalah tol....lepas tu pernah lah p dating tapi bawa kawan jadi teman...then masa diz gurl form 6..diz boy further study...lost contact...
  • Menci...menci....cinta pandang pertama...tipu....menci!!!then diz gurl ader org lain...diz boy pon...tapi dalam hati diz gurl tetap tercari2 that boy...hurmmm...pas form 6..dia keje jd kerani...2thn..then...further study...3thn...
  • Nak dijadikan satu cerita best..masa final sem....tadaaaaaa.....diz boy muncul kembali...lalalalala....satu rahmat...atau sekadar persinggahan lagi???diz gurl confuse...dia pon dah break ngn pakwe dia...sooo???cinta lama a.k.a cinta pertama datang????macam mana nak buat ni...adoy...tapi diz gurl tetap mengambil langkah berhati2..takut terluka lagi...setelah bermacam perkara dia terpaksa lalui...hurmmm...dia bertahan...bertahan..bertahan...bertahan..alamak...berapa banyak da bertahan...lastly!!!hehe
  • YES!!!...bukan year end sale...hik2...diz gurl akhirnya secara rasminya bergelar tunangan dengan that boy pada 24.April.2010...dan akan melangsungkan perkahwinan mereka on 24.April.2011...dan dat gurl ialah...heheh...it's me...n dat boy is my fiance....alhamdulillah...setelah bertemu dan berhadapan dengan pelbagai rintangan...Lya percaya kenapa Allah beri semua itu pada Lya...semoga segala kesakitan sebelum ini akan buat Lya tabah...TERIMA KASIH YA ALLAH...terima kasih.....

3 comments:

Rilla said...

So sweet. Suka baca love story orang lain haha

LyA SaFaR said...

hehehe..thank dear

tiramiszyou fizahani said...

luv stori empunye blog rupenye...now i know da whole stori about both of u..hehhee......

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review