Tuesday, March 8, 2011

HUJUNG MINGGU YANG PADAT

Posted by LyA SaFaR at 8:45 PM
JUMAAT :- Hari minggu ku yang padat...hahhaha tajuk x hengatttt....hari jumaat petang..en.tunang sampai dengan selamatnya di airport senai...alhamdulillah...malam tu terus datang jumper saya!!hahhaha..dan p bawa makan lala!!!terbaiiikkk...aku makan ns putih ngn lala masak sambal jek...hahha....lawak lh lya ni...nk makan lala punyer pasal..hahahha
SABTU :- Akhirnya...penat lelah kehulur kehilir...tepat jam 10 malam Lya [cik gurl ] & en.tunang p singgah SR street jumper kengkawan cik gurl..alhamdullillah...walaupun aku sebenarnya aku dah lbt 1jam setengah..kengkwan tersayang ni masih menunggu dengan sabarnya..tp smpai dekat pkul 11 jek kat SR street..then p lepak kat Azeera sebab SR tutup awal..so lepak laaa smpai kul 12mlm..en.tunang layan main game sementara aku dok melayan kengkawan aku..wahhh banyak tol ceritanya..smpaikan rasa patutnya kena bawa majalah sekolah..sebab byk nama yg lupa n mka yg samar2 dalam otak..hahaha...memang kesengalan...hahhaha...ahaaa apa yg buat kami lmbat smpai masa ni???
Sebabnya...pagi2 hari sebelum p melaka..kami p singgah kubur kejap...nak order kepok utk kubur arwah abah...tp masih tengah order jek...lom cnfrmkan lagi..so pas tu terus drive p melaka...en.tunang dera saya soh drive..aper daaa...then smpai melaka...terus p jumpe abang kat kedai borong..kad kawen!!!hahaha...thenn amik lah kad yg banyak itu...hahahaha...tp banner..bunting...lom ciap..xpe t ley p amik..lalalalala....pas tu kami singah kat taman rama-rama...aper ntah rasionalnye...hahha..pas tu baru singgah kat tangkak melantak jap..hahhaha....then straight p batu pahat utk amik kad VIP...hhuhuh..dak kat kedai tu x der then kitorg p shopping lugage....ahhaha....dapatlah lugage hush puppies nk bawa lik sabah t...lalalalala..then baru gerak lik Simpang jumper kengkawan sampai kul 12...wahhhh....letih...tp berbaloi2...
**********************************************************************************
AHAD :- Pagi kul 11 mcm tu...My future parents in law datang...nak bincang2 pasal our wedding..mam soto!!my mom buat..ala x der pic..coz lupe sangat nk amik pic...hahahha...aper lah Lya nie...dalam kul 12 lebey mcm tue pas mereka balik..aku ngn en.tunang p jumper my MUA n Bridal bincang sikit pasal sedikit perubahan...lepas tu balik umah balik...pas tu kua balik...adooooyyy sempuuttt....then lik umah my future parents in law coz en.tunang sakit peyut lak...smbil2 tue ley lah borak2 ngn mama...anak sedara beliau..n melipat kad kawen..ye aku berjaya melipat 2ribu kad lebey dlm 3 hr dibantu adik2 aku...hahaha...uppss kad tue campur taw belah lya n dia...so lya tlg lipatkan..hik2 [menantu yg baik x..lalala]...lepas tu kami gerak p JB..sebab ape???sebab en.tunang dah janji nak bawa p shopping n p mam aiskrim kat Tutti Fruti kat Taman Sutera Utama, Skudat...area Sutera Mall...hahha...mmg beshhh n cedap!!nak lagi!!!hhheheh..besh..amik aiskrim sendiri...topping..n timbang...hehe...kami punyer aiskrim 1 jek dah RM20 lebey..ahaksss giloooo.....
Cian dia penat agaknya layan perangai saya..hahahaha....cejuk2 pon nak mam aiskrim

Muka puas hati gile dapat makan aiskrim..hahaha..abaikan rmbut saya yg hampeh sekejap tu..hah
********
Lepas mam kat Tutti Fruiti...terus p Jusco Tebrau...nak li smething kat butik Guess..namunnn dah x der...cedey jek..tp utk ubt my frust...en.tunang belikan saya jam baru...lalala...tp t lah citer pasal that jam ea..yg penting...Lya suka Giler!!!en.tunang offer purse pon i dah x nak...lalalalal...haha ley gituuu...time kaceh!!!!
ISNIN :- Ha yang ni masa hari isnin..lepas setle borang nikah...ujian HIV...sume dah setle...en.tunang bawa p makan kat sushi king...TERbaik lagi...sebab hari ahad malam tu masa dekat jusco Tebrau..nk makan sushi tp nmpak Secret Recipe...last2 makan kat situ...hahha...so esoknya en.tunang ajak lah makan kat Sushi King...hahaha...x byk lak aku makan kan....Yakult smpai 5botol...air orange yakult lagi...green tea pon...hahahhaha....sushinya lg lahhh..hahha..mmg gile taw...ahakss..

huhuhu..sayang!!!manyaknyer makan..hahahha....x ley blah...dah lepas makan siap p tapaw lagi sushi utk adik...pas tu donut kat Big Apple...p kedai Home deco kat dalam Kluang Mall beli something..ader lah...hehhe..thennn...li selipar utk pakai dalam umah coz selipar comel saya dah hancur...oh no..citer pasal selipar..selipar Guess yg saya nk beli dah x der dah...huhuhuh cedeyyy jek..lalala...thenp singgah The Face Shop beli Mask...fuhhhh...sempat lagi juga singgah kat simpang Rengam beli barang2 ckit..lepas hntar aku lik...lalalala....en,tunang terus p airport..huhuh cedeyyyyy...dah lik dahhh.....huhuhu...cepat lah lik lagiiiiii..huhuhu ngada punyer Lya..hik2

1 comments:

~ NANA ~ said...

uit byk makan...jaga2 gemok nnti time sanding...kekekeke~

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review