Saturday, December 18, 2010

Maxima kan Masa!!!

Posted by LyA SaFaR at 3:47 PM
Lama dah x update beloggg nie...uhuu....ntah naper ntah x taw nk menaip aper..pe pon yg pastinyer Kak BB a.k.a lya ni now tgh dlm menyibukkan diri utk membuat sedikit sebanyak persiapan utk wedding dlm beberapa bulan lg.Dr pengamatan...pengalaman...dan pembacaan lebey baik wat persiapan awal2...kalau guna wedding planner tue len r citer...hahahah....tp if aku mampu guna wedding planner pun aku akan tetap pilih menguruskan persiapan perkahwinan aku sendiri...biarpun x seberapa atau ada sedikit kelemahan kelak...tp aku puas hati coz itu pilihan kami...penat lelah kami...ye x...wat ms nie dh tempah kad...banner..
bunting....svnier...pelamin...photographer...sumer dah setle..baju family pon dah...tp baju nikah sndiri lom...hahaha..ntah aper2....kat bawah nie Kak BB terasa nk list kan pebenda yg nak n dah distlekan...fuhhhh....mcm2 sungguh...
1.ANDAMAN by SURYA BEAUTY [simpang rengam]
-Coz owner dia kwn mak aku..ms adik aku tawen pon gune khdmat dia...menantu dia kwan lm aku Noraini & suami dia Rin kwn lm encik tunang...aku letak sepenuh kepercayaan pada diorg...hope sumer berjalan lancar...amin...
2. PHOTOGRAPHER by CLASSIC STUDIO PRODUCTION [batu pahat]
-En.Salme ni aku jumper dia ms wedding Yaya...agak suka & berminat hasil kerja dia..oleh krn x nk terlepas aku dah booking lm dh dia...dia jd tukang amik gmbo kt umah aku t..pe pon kemungkinan kami akan wat indoor&outdoor phtoshoot lebey awal...nk jimatkan masa lah katakan...hahaha
PHOTOGRAPHER & PRE-WEDDING PHOTOSHOOT by RIN SURYA BEAUTY
- Rin ni akan jd photographer tmpat encik tunang...naper amik asing2??ntah...sajer...dh rezeki dia kot...alah aper ada hal..kwn2 kan...naper sy nk pre-wedding photoshoot???pun sajer...lgipun mmg nk sgt...encik tunang pon merealisasikannya...alhamdulillah...thank you syg...
3.VIDEOGRAPHER...
- saya x kisah kalau org nk kata saya mengada2 nk ada videographer...by now masih sdg mencari n mungkin dah ada..cume masih dlm perbincangan lagi....saya ader reason naper sy perlukan videographer walaupun majlis saya x derlah nk wat gempak pon...hahahah...sajer nk tgk live n nk tunjuk kat anak cucu t...hehehe
4. KAD JEMPUTAN by MEDIA VISTA SOLUTION JB & KADKAHWIN2U BP
- Kenapa jauh sgt wat kad jemputan???ntah sajer...hahaha...
5.SOUVINIER by MEDIA VISTA SOLUTION,
AMG PRODUCTION & AZIE FAZIDASITE
- naper pilih mereka??yg media vista tmpat sekali wat kad....yg dua lg tue laki bini...actually aku kenal azie ni coz selalu beli tudung...borong...sumer ngan dia..so dah mcm kwn gak r...kebetulan hubby dia pon wat bsnes so x salah membantu kwn2 juga kan...pe pun saper2 yg nk pe2 ley lah p kat aziefazidasite.blogspot.com....diorg mmg sgt nice...sgt prihatin...n pe jek yg kita request sebolehnya dia crkan utk kita...wahhhh....gud!!!
6. BAJU FAMILY
- Awal sgt ke ek aku li??x kot..g pon byk helai so sng mak aku nk jahit ckit2..nk hantar kedai jek mak aku x bg..so ikut jekkk mak...hihihi..aku p li ngn mak aku semalam...wahhhh tersangatlah byk helai aku li...hahahha....x per...bukan senang kak long korang ni nk blanjer taw...cewahh...ley lah wat raya thn depan...hahahah
7.BAJU PENGAPIT..
-Pengapit dah ada....baju x der...hahaha nangis jugak pengapit2 aku t..hahaha...xper jgn risau....aku akan li...coz semalam x der yg aku berkenan lah...hahaha....
8.BAJU NIKAH by IRISH LAVENDAR
- dah jumper jenis kain....tempat nk li....n design baju...alhamdulillah...tinggal nk bg kain jerk kat kak ally...kak ally nie mmg amik tempahan wat baju nikah...baju pengantin..n baju pompuan sahaja k....ramai kwn suggest dia...tp selepas aku sendiri p tmpat akak nie lah..hahah
9.BORANG NIKAH dan segala borang yg ada
-x ley wat sekarang...awal sgt lorrrr....ahahaha...xper kami dah decide biler nk p wat...
Wat ms nie...ni jelah benda yg kami dah setlekn...cuba sedaya upaya utk memaximumkan ms yg ada...maklumlah kami jauh...so utk wat sumer nie sama2 agak terhad...xper...dh biasa pon..cewahhh....so kepada Bride To Be kat luar sana ley lah survey2 tmpat awal2...kalau lewat2 t kelam kabut taw...hihihih

4 comments:

Mizajib0211 said...

huhuhu...sgt teliti perancangannye..bgs2..bile dh smpai ms nnt xla kelam kabut..mcm akak pun skrg dh relax je sbb semua dh perfect..oppss..ye ke perfect..hehehe..iye kan aje...

BB THE OWNER said...

hope will be perfect...lg pon lya wat simple2 jerk...cik abg pon jauh lorr...so kenalah wat sikit2 dr sekarang..haha...biasa2 jerk...hope majlis akak pon will be perfect soon..neway berdebar x bride to be ni...x lm lg kan...hohohoh....bestnyerrrr

Mizajib0211 said...

uiihhh...survey tempat hebat2 ni...msti grand. mcm akak wlpn dekat..akak gak yg kene buat list..pastu bile jmpe br bncg ok ke
xok..debaran tu..dh terase la jugak..ngk bj nikah dh tergantung..lg la dup dap dup dap..insya'Allah, akak pun harap semuanye berjalan dgn lancar..

BB THE OWNER said...

ish..x der lah grand kak...sumer pon kwn2 jerk..akak...soooo sowi...lya try nk lik cepat dr KL...x dpt sgt..lya x dpt nk dtg mjlis akak n aida...huhuhu...

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review