Wednesday, January 26, 2011

Kad kahwin...

Posted by LyA SaFaR at 8:06 PM
Entry hari ni...kad kahwin...biler citer psal bab kad kawin nie..biasa org akan ckp..x yah nk li yg mahal2 sgt...sebab setakat nk bg org pas tue t org buang gak..hehehe...tol lah tu kan...tp pada aku..cara kita menunjukkan kesungguhan kita menjemput tetamu2 tu...x kisah lah mcm maner pon bentuk n budgetnyer...asalkan ia x membazir sgt yer...heheehhe..
*
*
*
*
Wat masa ni aku & en.tunang dah p survey beberapa tempat & dah decide utk wat kat MEDIA VISTA SOLUTION..kalau nk tgk2 ley la p kat link nie k... http://www.penghulucard.blogspot.com/ credit to saper2 yg nk wat buku yassin..kat sini ada...harga agak berpatutan...x caya ley p usha dlu k...

*
*
*
*
Then...kami decide pula utk wat kad VIP kat KAHWIN2U [galeri kreatif impianku]..http://www.kahwin2u.com.my/ kami p wat kat BP Mall jerk...lepas p wat outdoor..indoor wedding photoshoot...haha...sangat menggunakan masa dengan baik..heheh
*
*
*
*
*
Last minit...en.tunang diarahkan menambah bilangan kad kahwin tmpat dia...alololo..cian dia...oleh krn bilangan yg agak banyak juga..so kami decide utk cari maner tmpat yg ley bagi muraaaaaahh punyer kad..tp berbaloi2..n x der la simple sgt...so mungkin rezeki kami n hasil usaha aku yg suka men FB..hahahha so terjumpa 1 FB ni...link website dia yg ni.. http://kadborong.blogspot.com/ ...pe pun kami x p order lagi coz decide nk p kedai tgk mcm maner bentuk kertas nyer...ohooo kat melaka ok..hahahha...alah..x perlah..sambil tue ley p jenjalan sekali..kan2 en.tunang...hik...so en.owner kedai tunggu kedatangan kami k....

contoh VIP kad

Contoh..tetiba mcm minat kad nie..hahha
*
*
*
*
x
x
So kepada sesaper B2B kat luar..silalah survey tmpat kad kahwin k...t kelam kabut korang..hahhahah....gud luck!!!

4 comments:

Yaya Johorean said...

kawin2u kt bp mall ea? ok laa kad nye.. aku wt kad vip pun kat situ...
Actually x kesah bpe murah or mahal kad kte, yg penting content nye.. pape pun, tgok pd bajet yee bb...
Jgn lebih bajet, sbb duit tu leh pusing balik wt banner ke, wt gift ke, mcm2 lg kan..

Neway, good luck both of u... moga segala urusan kawen dipermudahkan...
:-)

MISS LYA SAFAR said...

thank yaya...ha'ah...aku ader berkenan lama ngn kad tue...bila dh bncg ngn boboy..dia setuju nk wat...g pun dia tgk aku minat sgt..hahahha...beda2 yg len sumer dh most complete dah..tgl ckupkn maner yg x ckup jerk...nk taw...baju nikah x li lg okeh...ahahahha

Yaya Johorean said...

HAhaha... siap... baju nikah x beli ea... alaa... ko nk beli ke atau sewa je? kalo dah suntuk, ko sewa je bb... mse aku dlu, baju nikah aku buat mini kurun kain lace je... so simple... lgpun, nikah nk pakai kejap je kot... tol x?

ko beli kad kt kawin2u tu bpe RM sekeping???
Nanti bg aku yg VIP ea... aku nk simpan.. hehe :-)

MISS LYA SAFAR said...

HAHAH.slumber kn aku..hahhha..bulan depan nie baru nk cr kain...aku dh jumper ngn akkak yg buat baju n ukur aku siap2...baju kemudian hntr..ahakss...

alamak..luper...braper ntah rm2 kot sekeping...x igt lak..peluper lah aku nie...sureee...aku bg VIP kad kt ko t k...kad ko pon aku ader lg..hahahha...

 

LYA SAFAR WARDROBE Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review